RSS

>Acıbadem – Bir tutku

10 Ara

>Nerden oldu nasıl oldu diye diye neyse hallettik de buluştuk gene sizlerle. Gerçi hazırlıksız yakalandım ve ne koysam diye düşündüm durdum. Şuana tamda şuara hemde Emrenin doğumgünü ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Ben genede bi öncesinde gelip birşeyler ekliyim dedim geçmişten elimizde kalanlardan :)
Yemekzevkinde çook gerilerde kalmış fakat lezzeti ile farklı bir pasta tarifi vereceğim sizlere. Leziz fakat biraz fazla kalorili. Fazla kalorili herşey leziz değil mi zaten? Neyse bu konuyu geçelim.
Bu pastanın bi ana fikride var aslında :) “Bu kadar malzeme ile bende güzel olurum” :) Evet güzel oluyoruz, enimize en boyumuza boy katıyoruz :))

Geçelim Tarife

Malzemeler ;
-1′er paket kakolu ve sade altın kek
-1 su bardağı süt (kekleri ıslatmak için)
-1 kahve fincanı süt
-250 gram acıbadem kurabiyesi
-1 yumurta akı
üzeri için;
-125 gram nutella(2-3 yemek kaşığı)
-yarım su bardağı krema
-125 gram labne peyniri

Acıbadem kurabiyeleri, yumurta akı ve bir kahve fincanı süt robotta karıştırılır. Keklerden biri sütle ıslatılır ve üzerine bu karışımın üçte biri sürülür. Sonra diğer kekler de bir kakaolu bir sade olacak şekilde üstüste konularak bu işlem tekrarlanır. Üzeri için ise; saralle, krema ve labne peyniri çırpılarak bir krema hazırlanır ve pastanın üzeri bu kremayla kaplanır. Arzuya göre badem, fıstık veya acıbadem kurabiyeleriyle süslenir.

Acıbadem… Bi tutku..
(Bu arada semtide güzel kendide :)

 
5 Yorum

Yazan: Aralık 10, 2010 in Mer, Tarif

 

5 responses to “>Acıbadem – Bir tutku

  1. zerzavat

    Aralık 10, 2010 at 10:03 am

    >ellerinize sağlık leziz görünüyorda pastanın kenarına sürülen nedir acaba

     
  2. papatya68

    Aralık 10, 2010 at 8:36 pm

    >selam pastaya bayıldım ellerine sağlık bende acıbadem kurabiyesini çok severim nerde görsem hemen alırım yalnız bir hatılatma yapmak istedim canım başlıkta ABIBADEM yazmışsın ACIBADEM olarak düzelt istersen:))sevgiler

     
  3. seda

    Aralık 11, 2010 at 8:11 am

    >Ellerine sağlık Mervecim. Pastan çok lezzetli görünüyor. Gerçekten ya neden tüm lezzetli şeyler fazla kalorili oluyor.

     
  4. Anonymous

    Aralık 13, 2010 at 1:01 pm

    >ellerinize sağlık merve… sizden bir istediğim olacak… çeyiz için değişik masa örtüleri yapmak istiyorum kanaviçe,tel kırma yada el nakışı örnekleri paylaşabilir misiniz? esma..

     
  5. Sütüme Sarelleme Karışma!!!

    Aralık 17, 2010 at 2:32 pm

    >vharika pasta olmuş, tarifi içindekiler hoşuma gitti – tatlıya hayır diyemeyenlerdenim. bir koca dilim yerim ama 3 km de yürürüm ki yine yemeye hak kazanayım:) kalorisiz de lezzet olur ama o kadar acımasız olmayın..:) afiyet olsun!

     

Yorum bırakın